G1 EBOXX E14

Az új elektromos mountain bike

elektromos mountain bike

€ 9.199 -tól

G1-EBOXX E14 e-mountain bike

Elektromos mountain bike

 

A NICOLAI már több mint 20 éve épít mountain bikeokat, és több mint 10 éve elektromos rásegítésű mountain bikeokat, vagy más néven „eMTB”-okat. A „Kinek van szüksége erre?”, Vagy az „én elég fitt vagyok a rendes kerékpárokhoz" kérdések ma már ritkán hallhatók. Miért? Mivel az e-kerékpárok iránt érdeklődők gyorsan megtanulják, hogy az eMTB kerékpározás még úgy is bőven sport ha van elektromos rásegítésük. Az előnyök nyilvánvalóak: a baráti társaságon belüli fittségi különbségek kiegyensúlyozódnak, az elektromos rásegítés növeli a hatótávolságot és végül hosszabb kerékpározási időt és élvezetet biztosítanak. Ebben az évben fejelsztették ki Nicolai eMTB-ját, a G1-EBOXX-ot, amelyet kifejezetten erre a kerékpározási élményre alkottak meg. Ez egy különleges termék, mert Nicolai az egyike azon kevés megmaradt vállalatoknak, amely Németországban kerékpárvázakat is gyárt. Saját gyárunkban minden alkatrész magas minőségű repülőgép-alumíniumból CNC-megmunkálással és precíz hegesztéssel készül. A kiváló minőségű hegesztési varratok védjegyként szolgáltak az iparágban, ezért a Nicolai kerékpárok logó nélkül is felismerhetők. Mindent összevetve, maga a kerékpár páratlan és egyben páratlan teljesítményű is. Ennek oka az összes (nagy) kis dolog összességében rejlik, amelyeket most meg szeretnénk elmondani Önnek:

Milyen lesz a jövő eMTB-ja? A NICOLAI válasza erre a kérdésre az  EBOXX E14, amelyben benne van az elmúlt 23 év tapasztalata A 23 éves tapasztalatok összegyűjtése itt történt. Ezzel ez elektronikus mountain bike kerékpárral is több korábbi hagyományos megoldás helyett innovatív műszaki megoldások kaptak helyet. A lánc helyett a gondozásmentes Cargon Gates Drive szíjmeghajtás felel az erőátvitelért, a tökéletes Rohloff elektronikus váltója pedig képes váltani a sebességek között, akár még terhelés alatt is.

Ennek az elektronikus mountain bike tervezése és építése során magától értetődő volt, hogy a NICOLAI csak a legjobb minőségű komponensekből válogat. Pontosan azokat, amelyek kiállták az időő próbáját, alaposan letesztelték azokat, és azokat, amelyeket más kerékpárokban is használnak ugyanakkor minden tekintetben előre mutatóak. et teszteltünk, és továbbra is használjuk magunkat. A még jobb teljesítmény és kerékpározási élmény érdekében az úgynevezett Geolution geometriát használjuk, hogy minden kerékpárosnak még nagyobb biztonságot, tapadást és sebességet biztosítsunk.

 

A BOSCH CX ÚJ ELEKTROMOS MOTOR

Az új mountain bikeokba beépített BOSCH elektromos motort nagy izgalommal várták. Ez már a 4. generációs motor, amelyet több hónapig titokban teszteltek. Egy mondatban összefoglalva az új motor tulajdonságait: kisebb, könnyebb, erősebb és csendesebb egyszerre. A 2,9 kg-os motor a piacon a legkönnyebb, a 75 Nm nyomatékkal együtt az egyik legerősebb motor. A speciális MTB szoftver biztosítja a legjobb választ és a teljesítményt terep körülmények között.

A NICOLAI nem csak egyszerűen leveszi a polcról a BOSCH motort és egy beszereli azt egy kerékpárvázba, valódi termékintegrációt hajt végre. A motort alulról alumínium kovácsolt rész védi a sérüléstől. Oldalsó és elülső oldalon a motort saját műanyag részei védik, így a levegő még mindig szabadon keringhet ezzel biztosítva a megfelelő hűtést. Ez az újonnan kifejlesztett új NICOLAI G1-EBOXX levegővezető biztosítja. A motor nem melegszik túl, még hosszú emelkedők esetén sem. Az akkumulátor is megújult, az új rendszer 25% -kal nagyobb hatótávolságot eredményezhet. A 625 Wh-os BOSCH Powertube akkumulátort alulról a NICOLAI G1-EBOXX vázába lehet csatolni könnyen beilleszteni.

Bosch 250W os elektromos mountain bike motor
Bosch Kiox kijelző

BOSCH KIOX KIJELZŐ

A NICOLAI már régóta szorosan együttműködik a Bosch-val. Nem volt kérdés, hogy az új elektromos enduro kerékpárban is a Bosch CX erőforrása fog dolgozni amelyet kiegészítettek az EBOXX-ban egy speciálisan hangolt hegyi kerékpáros szoftverrel. A 2019-es újdonság a  BOSCH KIOX fedélzeti számítógépe, melynek minden funkciója valódi elektromos kerékpáros igényeket elégít ki. A kicsi, karcolásálló színes kijelzőt a működtető egység vezérli, jobb ergonómia mellett a bal markolaton. Adatokkal szolgál a kerékpározás sebességéről, teljesítményéről, a kerékpáros pulzusszámáról, akkumulátor töltöttségéről és még sok másról. A mágneses tartó megkönnyíti a fedélzeti számítógép eltávolítását és rögzítését, miközben szilárdan tartja azt a helyén. A kerékpár akkumulátora teljesen be van építve a vázba, és úgy is lehet tölteni, hogy a kerékpárban van, de úgy is, ha azt kivesszük a vázból.