Gyakran Ismételt Kérdések a HNF-NICOLAI elektromos kerékpárokról

Általános kérdések a HNF-NICOLAI elektromos kerékpárokkal kapcsolatosan

AZ ELEKTROMOS KERÉKPÁR MILYEN SEBESSÉGIG SEGÍTI A HALADÁST?

Az elektromos kerékpárok modelltől és a rendelt motortól függően 25 km/h illetve 45 km/h sebességig segítik a kerékpárost a haladásban. Modelltől függően, a maximális rásegítési sebességet elérve a motor automatikusan kikapcsol, de a kerékpározás ezen sebességek felett is természetesen saját erőből továbbra is lehetséges. Amennyiben a sebesség visszaesik a fenti sebességek alá, a rásegítés újra automatikusan ismét bekapcsol. Azokra a kerékpárokra, amelyben az elektromos motor 45 km/h sebességig is segít a haladásban különleges szabályok vonatkoznak, például a sisak viselése vagy a kötlező biztosítás és a kategóriának megfelelő jogosítvány.

A HNF-NICOLAI KERÉKPÁROK MEGFELELNEK A KRESZ SZABÁLYAINAK?

Igen. Az Ön HNF-Nicolai elektromos kerékpárja minden tekintetben megfelel a hazai és az európai közlekedési szabályoknak. Az kerékpár akkumulátora biztosítja a kerékpár lámpáinak az energiaellátását, ezért nincsen szükség további dinamóra.

KÖTELEZŐ-E SISAKOT VISELNIE A KERÉKPÁROSNAK OLYAN KERÉKPÁRON, AMELY CSAK 25 KM/H SEBESSÉGIG SEGÍT A HALADÁSBAN?

Jelenleg ilyen szabály nincsen az EU területén az elektromos kerékpárokra. Ennek ellenére erősen javasolt, hogy a kerékpáros mindig viseljen a szabványoknak megfelelő kerékpáros sisakot az esetleges balesetek fejsérüléseinek a csökkentésére.